E fa'afefea ona galue se olo malulu?

O olo malulu o se ituaiga o tekinolosi e faʻaaogaina i le tele o gaioiga faʻapisinisi e aveese ai le vevela mai le vai.O tekinolosi i tua o olo malulu ua leva mo le tele o tausaga, ma o aso nei o loʻo faʻaaogaina i le tele o faʻaoga.Ae fa'afefea ona galue se olo malulu?

Olo malulufa'alagolago i le fa'asao e aveese ai le vevela mai le vai.O le vevela e faʻafeiloaʻi mai le vai vevela i le ea, ma a oʻo mai le vai, o le vai o loʻo totoe e sili atu le malulu.Ona toe fa'aaogaina lea o le vai malulu.

O le faagasologa e amata i le pamuina o le vai vevela i totonu o le olo.O le olo o se atigipusa tele ma se ili i le pito i luga.A o pamu le vai i totonu o le olo, e sausauina i luga o se faasologa o fata.O fata e fa'ataga ai le vai e sosolo atu, ma fa'ateleina ai le vaega o lo'o fa'aalia i le ea.A o tafe atu le vai i luga o fata, e faʻaalia i le ea o loʻo tafe atu i luga o le olo.

A o'o le vai mai fata, e maalili.Ona aoina lea o le vai malulu i le pito i lalo o le olo ma toe faʻafoʻi atu i le faʻagasologa o pisinisi.O le ea na faʻamafanafanaina e le faʻagasologa o le faʻafefe e tuliesea mai le olo e le ili i le pito i luga.

Olo maluluo se vaega taua o le tele o alamanuia, e aofia ai le eletise, fale kemisi, ma le suauu.I totonu o fale eletise, o olo malulu e faʻaaogaina e faʻafefe ai le vai o loʻo faʻaaogaina i totonu o afi afi.O le ausa vevela mai turbines e toe fa'aputu i le vai, ona toe fa'aaogaina lea o le vai.O lo'o fa'aogaina e fale gaosi vaila'au ma suau'uolo mālūlūe aveese ai le vevela mai le fa'agasologa o vaila'au o lo'o fa'aaogaina e gaosia ai oloa.

O se tasi o fa'amanuiaga autu o olo malulu e fai si faigofie ma taugofie e fa'atino.Latou te le manaʻomia le tele o le eletise poʻo meafaigaluega lavelave, ma e mafai ona fausia i ni lapopoa eseese e fetaui ma manaʻoga o talosaga eseese.

O le isi fa'amanuiaga o fale malulu o le fa'alelei o le si'osi'omaga.Latou te le fa'amatu'uina atu mea filogia po'o kasa oona, ma e mafai ona fa'aoga e fa'asao ai le vai.O le vai e fa'aaogaina i fale malulu e toe fa'aaogaina, fa'aitiitia ai le aofa'i o le vai e mana'omia mo galuega fa'apisinisi.

I le faaiuga,olo mālūlūo se vaega taua o le tele o faiga fa'apisinisi.Latou te faʻalagolago i le faʻasao e aveese ai le vevela mai le vai, ma e faigofie ma taugofie le faʻaogaina.O fale malulu e ofoina atu le tele o faʻamanuiaga, e aofia ai le faʻaleleia o le siosiomaga ma le faʻasaoina o vai.


Taimi meli: Mati-13-2023